top of page

FACIAL SLIMMING / MASSETER BOTOX  

Facial Slimming met Botox. Deze behandeling zorgt ervoor dat de kauwspier minder sterk wordt en hierdoor minder goed zichtbaar wordt. Bij De Gezichtskliniek werken we met het merk Bocouture® van Merz voor onze botox behandelingen.

facial slimming.webp

Facial Slimming bij De Gezichtskliniek

Facial slimming is een eenvoudige maar effectieve procedure waarbij Botox in de kauwspieren wordt geïnjecteerd om het gezicht zichtbaar smaller te maken. Omdat Botox werkt om de spier te ontspannen, kan het resultaat van de behandeling worden gezien door te voorkomen dat de kauwspier uitpuilt. Dezelfde behandeling wordt ook gebruikt om tandenknarsen te verminderen.

De behandeling, die wordt uitgevoerd door een hooggekwalificeerde arts, is minimaal pijnlijk en duurt slechts enkele minuten. Na uw consult spuit de arts spierverslappers in de spier. U zult de resultaten van de behandeling binnen 3-4 weken zien, wat langer is dan op andere gebieden die met Botox zijn behandeld.

Merk Botox

Bocouture

Duur behandeling

5 - 10 minuten

Herstel

5 - 10 minuten

Zichtbaar resultaat

Volledig na 3-4 weken

Duur resultaat

3 - 4 maanden

facial slimming.png

FAQ

Hoe werkt botox?

Botox zorgt er voor dat de spiertjes in je gezicht minder goed werken. Hierdoor kunnen deze spiertjes minder goed of helemaal niet meer rimpeltjes veroorzaken tijdens een gezichtsuitdrukking als booskijken (fronsrimpeltjes), verbaasd kijken (voorhoofdsrimpeltjes) of bij lachen (kraaienpootjes rond de ogen). Daarnaast zorgt botox ervoor dat de eventuele rimpeltjes in je gezicht in rust ook een klein beetje afnemen. Diepere rimpels zullen niet met 1 behandeling verdwijnen. 

Hoeveel botox heb ik nodig? 

Per persoon verschilt het hoeveel botox er nodig is in een bepaald gebied in het gezicht. Dit is oa afhankelijk van de leeftijd, diepte van de rimpels en de sterkte van de spiertjes. Verder kan je een meer natural look willen met nog wat beweging of je kan gaan voor de frozen look waarbij er geen beweging meer is. Rimpeltjes die in rust in het gezicht zitten nemen een klein beetje af maar zeker bij diepere rimpeltjes zullen deze met een behandeling niet helemaal verdwijnen. Wanneer er na 2 weken (3 weken voor facial slimming) toch iets meer botox nodig is kan je altijd langskomen voor een top-up tegen een vaak kleine vergoeding.

Is Facial Slimming met botox pijnlijk? 

Bij de botox behandeling wordt een heel klein naaldje gebruikt waardoor de prikjes doorgaans niet als erg pijnlijk worden ervaren. Wil je er verzekerd van zijn helemaal pijnvrij te zijn tijdens de behandeling, dan kunnen we altijd een verdovingscrème gebruiken.

Wanneer kan ik het resultaat verwachten?

Direct na de behandeling zie je nog geen resultaat. Na enkele weken begin je te merken dat er al minder beweging zit in het behandelde gebied. Na 3-4 weken na de behandeling zie je al veel meer resultaat en na 3-4 weken zie je het eindresultaat.  

Hoe lang blijft het resultaat zichtbaar?

Hoe lang de botoxbehandeling blijft werken verschilt per persoon. Als gemiddelde wordt een periode van 3 tot 4 maanden aangehouden. Bij herhaaldelijke behandelingen achterelkaar kan je een verlengd resultaat verwachten. 

Onstaat er zwelling of blauwe plekken? 

Het is niet gewoonlijk dat er zwelling of blauwe plek vorming optreedt bij een behandeling met botox. Vaak direct na behandeling zijn er geen tekenen zichtbaar dat je behandeld bent.

bottom of page